Czekoladowy blok z ryżu preparowanego

4.5 (146 ocen)

Szybka, prosta i chrupiąca słodkość

Składniki:

  • WARSTWA JASNA:
    50 g ryżu preparowanego
    15 dag białej czekolady
    50 dag masła
    1 łyżka miodu

    WARSTWA CIEMNA:
    50 g ryżu preparowanego
    12,5 dag czekolady (pół na pół gorzkiej i mlecznej)
    50 dag masła
    1 łyżka miodu
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowy blok z ryżu preparowanego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż podpiec na suchej patelni do lekkiego zrumienienia.
    Czekoladę rozpuścić z masłem i miodem.
    Masę czekoladowa wlac do ryzu i dobrze wymieszac.
    Ciemna masę wylożyc na blaszkę, wyrównać, docisnąć i wstawić do lodówki
  • 2. Przygotować jasną masę, wyłożyć na ciemną, również wyrównać i docisnąć.
    Wstawić do lodówki, najlepiej na noc, po czym pokroić w kwadraciki

Porady

Blok ryżowy przechowywać w lodówce

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować