czekoladowy blok

5 (141 ocen)

Błyskawiczny, smaczny, słodki kawałek nieba.

Składniki:

  • kostka masła (250g)
    4 łyżki cukru pudru
    szklanka mleka
    2 paczki herbatników
    2 szklanki mleka w proszku
    odrobina wanilii
    3 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery Blok czekoladowy

Czekoladowy blok - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnuszku na małym gazie roztapiamy masło, dodajemy cukier, mleko, kakao i wanilię. Podgrzewamy ale nie zagotowujemy. Dosypujemy mleko w proszku, całość miksując aby nie było grudek. Dosypujemy pokruszone herbatniki.
  • 2. Masę przekładamy do foremki ( keksówka, lub na babkę) , odstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Porady

Aby ładnie ciasto odeszło od foremki na chwilę wstawiamy do gorącej wody.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować