Czekoladowy biszkopt z musem malinowym

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób

pachnący czekoladowy biszkopt idealny do popołdniowej kawy lub herbaty z musem malinowym pycha

  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 6 jajek 1 szklanka mąki 1 kostka masła 150 g czekolady 1 szkl cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka oleju kokosowego 0.20 dag malin mogą być mrożone 3 łyżki cukru trzcinowego

Czekoladowy biszkopt z musem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopt czekoladowy z musem malinowym 1. jajka ubijamy z cukrem nastepnie dodajemy przestudzone maso i czekoladę na końcu proszek z mąka i olej kokosowy mieszamy /wylewamy do formy i pieczemy w piekarniku 50 min w 180'C po przestudzeniu miksujemy maliny z cukrem i polewamy biszkopt

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy