CZEKOLADOWO-TRUSKAWKOWA ROZPUSTA

0 (0 ocen)

  • 40 min

DOSKONAŁE POŁĄCZENIE.

  • 40 min

Składniki:

  • TABLICZKA GORZKIEJ CZEKOLADY,200G MĄKI, 3ŁYŻKI MASŁA,100G CUKRU,CUKIER WANILIOWY, 2 CZUBATE ŁYŻKI KAKAO(PRAWDZIWEGO)3 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA, 1/2ŁYŻECZKI SODY, 2 JAJA, 150 ML MLEKA, TRUSKAWKI

Czekoladowo-truskawkowa rozpusta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MASŁO ROZPUŚCIĆ I ZOSTAWIĆ DO OSTYGNIĘCIA. CZEKOLADĘ POKROIĆ NA KAWAŁKI LUB ZETRZEĆ NA GRUBYCH OCZKACH.POŁĄCZYĆ MĄKĘ,CUKRY, PROSZEK, SODĘ, KAKAO.MLEKO WYMIESZAĆ Z ROZTRZEPANYMI JAJKAMI.SKŁADNIKI MOKRE I SUCHE POŁĄCZYĆ ZE SOBĄ.DODAĆ CZEKOLADĘ.MASĄ NAPEŁNIĆ FOREMKI DO MUFFINEK -3/4WYSOKOŚCI.DODAĆ TRUSKAWKI POKROJONE NA ĆWIARTKI.
    PIEC 25MINUT 180 STOPNI.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

5 (187 ocen)

Zdobywca nagrody

Czekoladowa rozpusta

5 (187 ocen)

Zdobywca nagrody

Czekoladowa rozpusta

Milena127 Delikatnie rozpływające się w ustach. 1 godz. 40 min