Czekoladowo-kokosowe babeczki z mleka skondensowanego

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób

Babeczki są przeeepyszne, a ich zapach po prostu... obłędny. Uwierzcie, że nie sposób się oprzeć takiemu wilgotnemu i aromatycznemu ciastku, więc od razu Wam radzę - proporcje zwiększcie kilkakrotnie!

  • 50 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • (około 6 sztuk)
    1 jajko
    125g mleka skondensowanego słodzonego
    1/4 szklanki mleka kokosowego (1 szklanka = 250 ml)
    1/2 szklanki wiórków kokosowych
    2 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Czekoladowo-kokosowe babeczki z mleka skondensowanego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki należy dokładnie zmiksować.
    (Masa będzie dość rzadka, ale taka musi być.)
    Formę do muffinek wypełnić ciastem (do 3/4 pojemności wgłębień).
    (Ja piekłam ciastka dodatkowo w silikonowych foremkach, gdyż papierowe papilotki nie sprawdzą się - masa jest zbyt płynna.)
    Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 35-40 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni.
    Ciastka wyjąć z blachy dopiero po ostygnięciu.
    (Babeczki można posypać cukrem pudrem, udekorować bitą śmietaną, lukrem lub dowolną polewą.)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować