CZEKOLADOWO-KAKAOWE NALEŚNIKI z dodatkiem CZARNEGO KAKAO

1 (1 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Będą idealną bazą do słodkiego wydania naleśników z musami, kremami, owocami itp. Dodatek czarnego kakao wpływa na ich wyrazisty kolor.

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
    2 szklanki wody gazowanej
    1 duże jajko lub 2 małe
    szczypta soli
    1 łyżeczka cukru wanilinowego
    1 łyżeczka kopiasta CZARNEGO kakao
    1 budyń czekoladowy
    2 łyżki oleju
    mąka pszenna ok. 3 szklanki
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ciasto naleśnikowe

Czekoladowo-kakaowe naleśniki z dodatkiem czarnego kakao - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze składników na ciasto przygotowujemy ciasto naleśnikowe przypominające konsystencję śmietany nie za gęste i nie za rzadkie. I smażymy naleśniki. Smażymy na rozgrzanej i leciutko natłuszczonej patelni - ja smażę na naleśnikowej. Rozprowadzamy nie za dużą ilość ciasta tak by powstały cieniutkie naleśniki. Gotowe naleśniki możemy przełożyć czym tylko chcemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować