Czekoladowo - ciasteczkowy pudding z nutą kajmaku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Mocno czekoladowy deser z chrupiącymi kawałkami ciasteczek, polany masą kajmakową z pewnością zadowoli podniebienia fanów totalnej słodkości.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40g herbatników
    1 budyń czekoladowy
    500ml mleka
    2 łyżki cukru
    8 łyżek masy kajmakowej
    2 łyżki krokantu
    1 łyżka płatków czekoladowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Karmel

Czekoladowo - ciasteczkowy pudding z nutą kajmaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki pokruszyć i wsypać na dno pucharków.
  • 2. Budyń i cukier wymieszać w 1 szklance mleka, resztę zagotować. Następnie do gotującego się mleka wlać mleko wymieszane z budyniem i cukrem. Gotować na wolnym ogniu i mieszać aż do zgęstnienia. Gotowy budyń przelać do pucharków i pozostawić do wystudzenia.
  • 3. Na wierzch wystudzonego budyniu nałożyć kajmak, posypać krokantem i płatkami czekoladowymi.
  • 4. Pudding wstawić na godzinę do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować