Czekoladowo-budyniowe choinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło rozpuścić. Zestawić z gazu, dodać czekoladę. Wymieszać. Dodać kakao. Wymieszać. Odstawić do przestudzenia.
2.Mąkę z sodą i proszkiem przesiać. Dodać cynamon, przyprawę korzenną i wymieszać.
3.Całe jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodać masę czekoladową. Na wolnych obrotach miksera dodawać mąkę i śmietanę.
4.Ciasto podzielić na pół. Jedną część wyłożyć do formy na muffinki wyłożonej papilotkami. Na środek wyłożyć łyżeczkę powideł. Przykryć pozostałą częścią ciasta.
Piec 25-30 minut w 180 stopniach.
5.Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu (można dodać odrobinę mniej mleka). Rozłożyć na dużym płaskim talerzu i przykryć folią spożywczą. Odstawić do wystygnięcia.
6.Budyń zmiksować. W drugiej misce zmiksować pokrojone masło. Dodać budyń, zmiksować. Dodać całą tubkę barwnika. Zmiksować.
7.Masę szprycą nakładać na wystudzone babeczki. Ozdobić perełkami.
Komentarze