Czekoladowo-brzoskwiniowa fantazja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Margarynę rozpuszczamy, dodajemy mleko i kakao; zagotować ciągle mieszając. Odstawić do wystygnięcia. Gdy masa już przestygnie dodać do niej żółtka, mąkę oraz proszek do pieczenia. Na koniec dodajemy pianę ubitą z białek. Wymieszaj ręcznie. Piec w tem. 160C - 55minut. Po upieczeniu ciasto przekroić na 2 części.
2.Masa czekoladowa: Czekolady rozpuszczamy z wodą. Kakao wraz z mąkami wymieszać w 1/3 szkl. mleka, resztę mleka zagotować z cukrem pudrem i wlać rozpuszczoną czekoladę. Zagotować. Następnie wlać do tego kakao z mąkami i ugotować budyń.
3.MASA BRZOSKWINIOWA: Na początku brzoskwinie odsączyć i odłożyć,budynie rozpuszczamy w 1/3 szkl. soku, resztę soku zagotować z dodatkiem cukru i cukru waniliowego. Następnie dodajemy mąkę oraz żółtka i wlewamy na gotujący się sok. Gotujemy budyń, gdy wystygnie dodać margarynę i chwilkę wymiksować na puch.
4.PRZEŁOŻENIE: 1 CZĘŚĆ CIASTA-MASA CZEKOLADOWA-BRZOSKWINIE POKROJONE W KOSTKĘ-MASA BRZOSKWINIOWA- 2 CZĘŚĆ CIASTA-TROSZKĘ MASY CZEKOLADOWEJ-TROSZKĘ BRZOSKWIŃ- MIGDAŁY
Komentarze