1.
Ciasto:
Czekoladę i masło roztapiamy w kąpieli wodnej. Lekko studzimy. Żółtka ubijamy z cukrem na białą masę. Białka ubijamy na sztywną masę. Do masy z żółtek dodajemy powoli białka oraz przestudzoną masę z czekolady i masła. I na koniec przesianą mąkę. Ciasto wykładamy na dużą blachę ( 40 *26 cm) wyłożoną pergaminem i pieczemy ok 20-25 min w 180 stopniach. Ciasto studzimy
Krem:
Masło w temperaturze pokojowej ucieramy na puszystą masę, po chwili wlewamy małymi porcjami likier.
Na zimnym cieście układamy krem oraz na wierzch kruszymy bezy. Chłodzimy ciasto w lodówce ok 2 godzin.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze