PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Ciasto czekoladowe z porzeczkąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/73/db460756655e3a4c62d06227ac4b61546970c3db.jpeg30562292http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/czekoladowiec-z-porzeczka-5
1.
Biszkopt czekoladowy: Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodając po łyżce cukru. Następnie dodać mąkę wymieszaną z kakao. Na końcu dodać startą gorzką czekoladę, delikatnie wymieszać. Piec około 35-40 minut w temperaturze 160 stopni.
2.
Beza: Białka ubić na sztywno. Stopniowo dodawać cukier. Na końcu wsypać mąkę, kakao i dodać ocet. Piec około 15 minut w temperaturze 160 stopni. Następnie zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i piec jeszcze 30 minut.
3.
Krem śmietanowy: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone oraz cukier. Żelatynę rozpuścić w wodzie, dodać do masy śmietanowej.
Komentarze