Czekoladowe z serem i wiśniami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Połączenie puszystego, czekoladowego biszkoptu ze słodkim serkiem homogenizowanym i kwaskowatymi wiśniami tworzy fantastyczne trio, które zachwyca nie tylko podniebienie , ale i oczy!Niebo w gębie!

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( blacha 25 x 22 )

    CIASTO:

    * duże jajka – 2 szt

    * mąka – 80 g

    * cukier – 80 g

    * kakao – 2 łyżki

    MASA:

    * serek homogenizowany naturalny – 400 g

    * cukier wanilinowy – 1 op

    * cukier puder – 3 łyżki

    * wiśnie – 250 g

    * żelatyna – 3 łyżki

    * sok wiśniowy – 150 ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Czekoladowe z serem i wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Całe jajka ubijmy z cukrem na puch , a następnie wsypujemy mąkę przesianą z kakao – mieszamy.

    Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wygładzamy, pieczemy ok. 13 min. w 180C.

    Ciepłe wyjmujemy i wykładamy nic keksówkę ( o podobnej do blachy długości ).

    Serki homogenizowane mieszamy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym , a następnie dodajemy 1 łyżkę żelatyny rozpuszczonej w 3 łyżkach wody – bardzo! dokładnie miksujemy.

    Przygotowane serki wylewamy na ciasto czekoladowe, wygładzamy.

    Wypestkowane wiśnie mieszamy z 2 łyżkami żelatyny rozpuszczonymi w 150 ml gorącego soku wiśniowego – dokładnie mieszamy.

    Wylewamy na masę serową, wygładzamy.


    Wkładamy do lodówki na conajmniej 3 godziny.

    Podajemy np. z gałką lodów ;)

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Czekolada Galaretka Serek Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.98 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto wiśniowo-czekoladowe.

To może cię zainteresować