Czekoladowe z mnóstwem owoców - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO
Składniki suche łączymy razem, a w osobnym naczyniu łączymy wszystkie składniki mokre. Następnie przelewamy składniki mokre do suchych. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę czekoladę. Mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej masy. Ciasto wykładamy do podłużnej formy, wkładamy do ciasta borówki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez ok. 20 minut.
KREM CZEKOLADOWY
Czekolade rozpuszczamy nad parą i delikatnie studzimy. Serki umieszczamy w misce robota, mieszamy i stopniowo dodajemy czekolade. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
PIANKA
Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody i studzimy. Mleko ubijamy, aż powstanie pianka, następnie stopniowo dodajemy tężejącą galaretkę, mieszamy jeszcze przez chwilkę.
PRZYGOTOWANIE
Na ostudzone ciasto wykładamy krem czekoladowy, następnie piankę. Posypujemy ulubionymi owocami. Smacznego!
Komentarze