Czekoladowe z malinami na maślance

4.5 (187 ocen)

Bardzo proste i szybkie ciasto. Połączenie czekolady, kakao i malin to idealne rozwiązanie.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    3 jajka
    niepełna szklanka cukru
    pół szklanki maślanki
    pół szklanki oleju
    1 łyżka sody oczyszczonej
    2 łyżki ciemnego kakao
    6 kostek czekolady deserowej (u mnie Wedel)

    2- 3 garście malin w tym kilka do dekoracji (mogą być mrożone)
    polewa czekoladowa

    tortownica 22cm

Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Czekoladowe z malinami na maślance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czekoladowe z malinami na maslance 1. Jajka ubić z cukrem na puch, pod koniec ubijania dodawać stopniowo, maślankę, mąkę z sodą i olej. czekoladę pokroić na drobne kawałeczki lub zetrzeć na tartce. Na koniec dodać kakao oraz czekoladę i dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, rozłożyć maliny i delikatnie wymieszać.
  • 2. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 i piec ok 40-45 min to suchego patyczka. Wystudzone ciasto polać polewą czekoladową i udekorować malinami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować