Czekoladowe z czarnymi porzeczkami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

To ciasto nie wymaga od nas dużego poświecenia ;) Robi się bo bardzo łatwo wrzucając wszystko do jednej miski. Czas pieczenia też jest dość krótki więc szybko będziecie mogli delektować się wypiekiem :) Ciasto jest bardzo delikatne, wilgotne, a połączenie czarnej porzeczki z kakao to naprawdę strzał w dziesiątkę. Jedno z moich ulubionych ciast z czarną porzeczką, bardzo polecam!

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże jajka
    150 ml śmietanki kremówki
    50 ml oleju
    140 g cukru
    200 g mąki pszennej
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    2 czubate łyżki kakao
    200 g czarnej porzeczki

Czekoladowe z czarnymi porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wbić całe jajka, dodać śmietankę, olej, cukier, mąkę,proszek do pieczenia i kakao. Wszystko zmiksować na jednolite ciasto. Wylać do formy o wymiarach 21x26 cm lub do tortownicy o średnicy 26 cm, wyrównać. Na wierzch rozsypać umyte i osuszone porzeczki.
  • 2. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec do "suchego patyczka, ok.30-35 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy