Czekoladowe śnieżne muffinki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Idealne na mikołajowe spotkanie z dzieciakami.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka zwykła: 200 gramów
    - cukier: 100 gramów
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - masło: 3 łyżki
    - soda oczyszczona: 0.5 łyżeczki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - kakao: 2 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - mleko: 150 mililitrów
    - jajka: 2 sztuki
    - czekolada: 60 gramów
    - gotowy lukier do dekoracji: 1 sztuka
    - cukier puder: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Czekoladowe śnieżne muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę do muffinek wysmarować margaryną, a następnie wysypać bułką tartą albo mąką. Można też po prostu wyłożyć ją odpowiednimi bibułkami.
  • 2. Suche składniki dokładnie mieszamy. Masło roztapiamy i lekko trzeba ostudzić. Sładniki mokre również mieszamy (jajka powinny być roztrzepane). Wlewamy mokre składniki do suchych i mieszamy łyżką tak długo, aż powstanie w miarę jednolita masa. Dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy łyżką.
  • Czekoladowe śnieżne muffinki 3. Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. Formę napełniamy do 3/4 wysokości. Pieczemy 20-25 minut. Ozdabiamy lukrem i cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować