Czekoladowe ślimaki

0 (0 ocen)

  • 5 min

Jest to przepis z kuchnii duńskiej

  • 5 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    krem czekoladowy np. nutella
    pokruszone orzechy włoskie

Czekoladowe ślimaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozkładamy na blacie, cienko smarujemy kremem czekoladowym ,posypujemy orzechami włoskimi.
  • 2. Zwijamy wzdłuż dłuższego boku do połowy i to samo z drugiej strony, muszą złączyc się dwa ruloniki, złączenie smarujemy wodą żeby się skleiły. Kroimy w plastry 1,5 cm i układamy na blaszce (można słaszczyc delikatnie ręką).

    Pieczemy 10-15 min w temp. 220 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy