Czekoladowe serduszka z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Miękkie masło utrzeć razem z cukrem na puszystą masę. Wbijać po jednym jajku. Mąkę przesiać razem z kakao i wymieszać z sodą. Wsypać do masy maślanej i dokładnie połączyć. Orzechy drobno posiekać i wmieszać w ciasto. Wyłożyć na stolnicę i rozwałkować na grubość 5mm. Foremką, najlepiej metalową wycinać serduszka. Ułożyć na blaszce i piec w temperaturze 180*C przez 10-15min.
Czekoladę gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej i za pomocą pędzelka rozprowadzić po przestudzonych ciasteczkach. Kiedy czekolada wyschnie, rozpuścić białą czekoladę i udekorować serduszka. Smacznego!
Porady
Przy rozwałkowywaniu ciasta można je podsypać odrobiną mąki.
Komentarze