Czekoladowe serduszka z kokosem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przygotuj coś od serca na Walentynki.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Czekolada mleczna (około 150-180g)
    100g wiórków kokosowych
    30g masła
    15g cukru pudru
    50ml kremówki

    Opcjonalnie:
    Malinki, borówki, dżem porzeczkowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Czekoladki

Czekoladowe serduszka z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wysmarować nią dokładnie spód i boki foremek. Schować do lodówki na około pół godziny.

    Wiórki kokosowe zmieszać z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło, aż się rozpuści. Połączyć wszystkie składniki.

    Foremki wyciągnąć z lodówki i napełnić masą kokosową lub opcjonalnie innymi dodatkami, tak do ¾ wysokości. Podgrzać pozostałą czekoladę i zalać nimi serduszka. Czekoladki schować do lodówki i zajadać się nimi po min 1h.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować