Czekoladowe serduszka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zmodyfikowałam przepis na kruche ciasteczka i upiekłam je na szkolny konkurs. Zdobyłam wyróżnienie! Myślę, że trafią do niejednego serca.

Składniki:

  • Ciasto:
    ● 25 dag mąki
    ● 15 dag cukru pudru
    ● op. cukru waniliowego
    ● jajko
    ● 15 dag miękkiego masła
    ● szczypta soli
    Nadzienie:
    ● dżem morelowy lub brzoskwiniowy
    ● mleczna polewa czekoladowa
    ● kilkanaście połówek orzechów włoskich

Czekoladowe serduszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czekoladowe serduszka 1. Z podanych składników zagniatamy
    ciasto. Rozwałkowujemy
    na stolnicy oprószonej mąką. Wykrawamy serca, układamy na
    natłuszczonej blasze i pieczemy
    na jasnobrązowo w 160-170 °C.
  • 2. Połowę ciastek smarujemy
    dżemem, a pozostałe ciepłą polewą.
    Odstawiamy do zastygnięcia.
    Ciasto z dżemem przykrywamy
    serduszkiem z polewą.
    Dekorujemy orzechami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2010

Komentarze

Podobne przepisy