Czekoladowe pucharki z tapioki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mając tapiokę postanowiłam zachęcić do niej dzieci. A nic tak nie pokusi jak czekolada i kolorowa posypka
Jest pyszny i aromatyczny. Najlepszy schłodzony

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100g granulek L tapioki zalanych ciepłą wodą.
    100 g mlecznej czekolady
    2 łyżki miodu
    4 łyżki jogurtu greckiego
    kolorowe posypki
    czubata łyżka słodkiego kakao

Czekoladowe pucharki z tapioki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Namoczone perełki nam się rozpadną.
    Miksujemy na gładką masę, mieszamy ją z jogurtem greckim, miodem i kakao
    Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy i dodajmy do masy.
    Do szklanek dajemy naszą masę i obficie posypujemy kolorowymi posypkami
    Schładzamy około godzinki i jemy!
    Smacznego!

Porady

Można na wierzch dodać sezonowe owoce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy