CZEKOLADOWE PRALINKI Z INKĄ

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Słodkie małe co nieco...choć nie wyglądają zbyt ładnie, ale za to są rewelacyjne w smaku!

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mleka
    100 g czekolady gorzkiej min. 70%
    3 łyżki kawy Inka
    4 łyżki oleju kokosowego
    3-4 łyżki erytrytolu
    ok. 180-200 g biszkoptów (dobrej jakości)

Czekoladowe pralinki z inką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko wlewamy do garnka i podgrzewamy, a następnie rozpuszczamy w nim czekoladę oraz olej kokosowy. Dodajemy kawę Inkę oraz erytrytol i mieszamy do momentu, aż masa będzie jednolita. Biszkopty drobno kruszymy i dodajemy do masy czekoladowej. Następnie całość blendujemy, aż masa czekoladowa będzie gładka. Gotową masą napełniamy foremki do pralinek i wkładamy do lodówki.
    Pralinki przechowujemy w lodówce, gdyż w temperaturze pokojowej stają się miękkie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy