Czekoladowe naleśniki z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.100 ml mleka podgrzewamy i dodajemy do niego pokruszoną czekoladę. Dokładnie mieszamy. Mąkę, jajka, cukier, kakao, mleko i czekoladę łączymy ze sobą, a następnie chwilę ubijamy (mikserem lub trzepaczką). Ciasto odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie smażymy naleśniki.
2.Żółtka oddzielamy od białek i ubijamy z dodatkiem cukru na puszystą, jasną masę. Rodzynki i skórkę pomarańczową siekamy na drobne kawałki i dodajemy razem z serem i ubitą pianą z białek do żółtek. Na koniec wsypujemy budyń i dokładnie mieszamy.
3.Naleśniki nadziewamy serem i obsmażamy z obydwu stron. Podajemy z owocami i syropem klonowym, bitą śmietaną, lub ulubionymi dodatkami.
Komentarze