Czekoladowe naleśniki z mascarpone , truskawkami i prażonym kokosem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Czekoladowe naleśniki wypełnione po brzegi fantastycznym , waniliowym kremem mascarpone i soczystymi truskawkami są świetnym pomysłem na rozpoczęcie truskawkowego sezonu.Prażony kokos to kropka nad I , która przyjemnie chrupie pod zębami!

  • 30 min

Składniki:



  • SKŁADNIKI:

    ( 4 szt )

    NALEŚNIKI :

    * mąka – 1,5 szkl

    * mleko – 2 szkl

    * kakao – 2 łyżki

    * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

    * sól – 1 szczypta

    * jajko – 2 szt

    * olej – ok. 1/4 szkl

    NADZIENIE :

    * mascarpone – 250 g

    * laska wanilii – 1 szt

    * cukier puder – 3 łyżki

    * truskawki – ok. 250 g

    * kokos + słonecznik
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Czekoladowe naleśniki z mascarpone , truskawkami i prażonym kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    NALEŚNIKI:

    Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy.

    Smażymy średniej wielkości naleśniki , odkładamy w ciepłe miejsce.

    CAŁOŚĆ:

    Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem i wanilią.

    Smarujemy naleśniki po całości.

    Układamy pokrojone w plasterki truskawki , składamy w koperty.

    Posypujemy obficie podprażonym kokosem i słonecznikiem.

    Zajadamy!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kokos Mascarpone Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować