Czekoladowe naleśniki z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe : jajka ubijamy z cukrem, następnie porcjami wsypujemy mąkę wymieszaną z kakao, wlewamy mleko, wodę i olej. Ciasto z dodatkiem kakao powinno być nieco rzadsze niż normalne ciasto naleśnikowe, w przeciwnym wypadku, nie będzie nam się dobrze rozlewało na patelni. Jeśli jest za gęste zwiększ ilość wody (ja jak zwykle dodawałam ją “na oko”, stąd trudno mi dokładnie określić jej ilość)
2.Smażymy naleśniki. (uważajmy, żeby ich zbytnio nie przypiec, na ciemnym cieście oznaki spalenizny są trudniejsze do zaobserwowania )
3.Każdy naleśnik smarujemy serkiem, a następnie układamy na nim owoce. Zwijamy wg uznania : jedni z rulon, inni w kopertę. I zajadamy !
Po więcej przepisów zapraszam na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/
Komentarze