Czekoladowe mufinki z chałwą

0 (0 ocen)

  • 35 min

Ekspresowo się je robi i ekspresowo znikają z talerza

  • 35 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1/2 szklanki kakao
    3/4 szklanki cukru
    2 jajka
    1/2 szklanki oleju
    1 szklanka maślanki
    1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
    1 posiekana gorzka czekolada
    1 opakowanie chałwy (100 -150 gram)

Czekoladowe mufinki z chałwą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki suche (mąkę, cukier, kakao, proszek, posiekana czekoladę) wymieszać w dużej misce.
    Składniki mokre (jajka, olej, maślanka) wymieszać w drugiej misce. Składniki płynne wlać do suchych, zamieszać tylko do połączenia składników.
    Formę na mufinki (na 20 sztuk) wyłożyć papierowymi papilotkami. Do każdej foremki włożyć ciasto do 3/4 wysokości, wcisnąć kawałek chałwy.
    Piec ok. 20-25 minut w 170 st.C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy