CZEKOLADOWE MUFFINY Z TRUSKAWKAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne wypieki z sezonowymi owocami. Połączenie kakao z truskawką z własnego ogródka - coś niesamowitego ;-) Idealny po obiedzie deser z białą kawą.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    łyżeczka proszku do pieczenia
    kostka margaryny
    3/4 szklanki cukru
    6 łyżek stołowych mleka
    4 łyżki kakao
    4 jajka
    cukier puder
    świeże truskawki

Czekoladowe muffiny z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę roztopić w rondelku. Dodać cukier, mleko i kakao. Mieszać do całkowitego połączenia się wszystkich składników.
    Zdjąć z ognia i ostudzić.
  • 2. Jajka ubijać aż do osiągnięcia białej masy. Partiami dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wlać ostudzoną margarynę i miksować na jednolitą gładką masę.
  • 3. 12 papilotek do wypieków muffin umieścić w formie do pieczenia i łyżkami nakładać do nich porcje ciasta.
    Wcisnąć po 1-2 truskawce i przykrywać drugą porcją masy.
  • 4. Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 170-180*C i piec przez ok. 25 minut.
    Wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy