Czekoladowe muffiny

0 (0 ocen)

Hit jeśli chodzi o szybkie przygotowanie czegoś słodkiego. Chwilka zamieszania w misce, 20 minut w piekarniku i tyle !

Składniki:

  • Suche:

    1 szklanka mąki
    3/4 szklanki cukru
    4 czubate łyżeczki kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Mokre:

    1 szklanka mleka
    ½ szklanki oleju
    2 jajka

Czekoladowe muffiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1wkmark 1.
    W jednej misce mieszamy oddzielnie składniki suche, w drugiej mokre. Następnie wlewamy mokrą masę do suchych składników i wszystko mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i jak tylko składniki się połączą (nie wyrabiamy zbyt masy) wlewamy ją do formy wypełnionej papilotkami. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy