Czekoladowe muffinki z truskawką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Nagrzać piekarnik do temperatury 175 stopni C.Przygotować foremki do muffinek.Truskawki umyć,pokroić na połówki.
2.Do dużej miski wsypać mąkę,sól i proszek do pieczenia,kakao i wymieszać.Do drugiej miski wbić jajka,wsypać cukier,cukier waniliowy,ubijać na puszystą masę.Wlać jogurt i wymieszać,następnie dodać suche składniki i wymieszać.Dodać oliwę,wymieszać.
3.Kostki czekolady pokroić na kwałaki,wrzucić do masy.Masę wlać do foremek/papilotów na muffinki (wypełnijąc je do 3/4 wysokości),w ten sposób zostawia się miejsce na wyrośnięcie babeczek.
4.Muffinki piec przez 15 maksymalnie 20 minut w temperaturze 175 stopni C.
5.Po upieczeniu na każdej muffince ułożyć piankę marshmallow,wstawić na 2 minuty do piekarnika(jeszcze ciepłego),wyjąć i w każdą piankę włożyć truskawkę.
Komentarze