Czekoladowe muffinki z rodzynkami i nutą porzeczkową

0 (0 ocen)

  • Średni

To nasze pierwsze muffinki, zniknęły w mgnieniu oka:):)

  • Średni

Składniki:

  • - mąka: 2 szklanki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - cukier: 0.33 szklanki
    - jajka: 2 sztuki
    - gorzka czekolada: 70 gramów
    - rodzynki: 100 gramów
    - olejek cytrynowy: 0.5 łyżeczki
    - olej: 0.5 szklanki
    - jogurt natruralny: 400 gramów
    - dżem z czarnej porzeczki: 0.5 szklanki

Czekoladowe muffinki z rodzynkami i nutą porzeczkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czekoladowe muffinki z rodzynkami i nutą porzeczkową 1. Mąkę zmieszać z proszkiem, cukrem, rodzynkami i posiekaną czekoladą. Jajka utrzeć z olejkiem cytrynowym, olejem, jogurtem i dżemem. Wsypać mąkę z dodatkami, dobrze wymieszać. Masą napełnić papilotki, wstawić do foremek. Piec ok. 25 min w temp. 190st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy