Czekoladowe muffinki z orzechami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybkie i pyszne.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 i 3/4 szklanki mąki,
    szklanka kwaśnej śmietany lub jogurtu greckiego,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    szklanka cukru
    2 jajka,
    1/4 szklanki ciemnego kakao,
    łyżeczka cynamonu,
    szczypta mielonej wanilii,
    1/3 szklanki oleju,1/2 szklanki posiekanych orzechów,

    na polewę: kilka łyżeczek kakao, kilka łyżek ciepłego mleka, kilka łyżeczek cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Czekoladowe muffinki z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połączyć mąkę, kakao, cukier, cynamon, wanilię i proszek. W drugiej misce wymieszać jajka, olej i śmietanę/jogurt. Szybko wymieszać zawartość obu misek, dodać orzechy. Ciasto przelać do natłuszczonych foremek (do 3/4 wysokości), piec w 180 stopniach około 25 minut. Kakao, cukier puder i mleko połączyć do konsystencji lukru, polać gotowe muffiny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować