Składniki:
250 g mąki
100 g cukru (można mniej, wg uznania)
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżki kakao
50 g posiekanej gorzkiej czekolady
10 krówek (pokrojone na małe kawałeczki)
250 ml mleka
90 ml oleju
2 jajka
Czekoladowe muffinki z krówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wymieszać w jednej misce sypkie składniki, w drugiej płynne. Następnie przelać do miski z sypkimi składnikami, dodać posiekaną czekoladę i krówki i delikatnie wymieszać.
Piec w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni w formie do muffinek wyłożonej papilotkami przez około 20 min.
Porady
Ciasta na muffinki nie należy długo mieszać, tylko do połączenia składników.
Komentarze