CZEKOLADOWE MUFFINKI Z FASOLI

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zdrowe i smaczne muffinki bezglutenowe... czekoladowe z fasoli i dodatkiem suszonej żurawiny, bez mąki oraz dodatku białego cukru

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 puszki fasoli czerwonej
    4 jajka
    1 duży banan
    4 łyżki jogurtu naturalnego 2%
    2 łyżki masła klarownego
    20 kropli słodzika Pecva
    6-8 łyżek kakao naturalnego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    garść suszonej żurawiny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Czekoladowe muffinki z fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę czerwoną odsączamy z zalewy i przepłukujemy kilkakrotnie na sitku pod bieżącą wodą. Fasolę przenosimy do miski, dodajemy jajka oraz banana pokrojonego w plasterki i blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy jogurt naturalny, masło klarowane, kakao, proszek do pieczenia oraz słodzik Pecva. Wszystko dokładnie blendujemy. Dodajemy garść żurawiny suszonej i mieszamy całość łyżką. Gotową masę wykładamy do papilotek na muffinki, zajmując 3/4 ich objętości. Pieczemy 30-35 min. w temp.150 stopni. Studzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować