PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Czekoladowe muffinki budyniowe z jagodamihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/75/czekoladowe-muffinki-budyniowe-z-jagodami.jpeg56733795http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/czekoladowe-muffinki-budyniowe-z-jagodami
1 szklanka mąki tortowej
2 torebki budyniu czekoladowego bez cukru (po 45 gram)
2/3 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 jajko
1 szklanka kefiru
1/2 szklanki oleju rzepakowego
12 łyżeczek jagód ze słoika
Sposób przygotowania przepisu:
Czekoladowe muffinki budyniowe z jagodami
1.
Do dużej miski wsypujemy wszystkie składniki suche: mąkę, budyń, cukier i proszek do pieczenia. Mieszamy je łyżką.
Do drugiej miski wlewamy kefir i olej, dodajemy jajko. Mieszamy trzepaczką.
Wlewamy składniki mokre do suchych i krótko mieszamy. Nakładamy po jednej łyżce ciasta do wyłożonej papilotkami formy. Następnie nakładamy po łyżeczce jagód i znów po łyżce ciasta.
Pieczemy muffinki przez około 17 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni z termoobiegiem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze