CZEKOLADOWE MUFFINKI

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Czekoladowe muffinki z nutą cynamonu idealne nie tylko od święta.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mąki tortowej
    3/4 szklanki cukru
    3 łyżki kakao
    łyżeczka proszku do pieczenia
    duża szczypta cynamonu
    szklanka gazowanej wody
    2 jajka
    pół szklanki oleju
    kilkanaście kostek mlecznej czekolady

Czekoladowe muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie babeczek rozpocząć od wymieszania składników suchych w jednej misce, a mokrych w drugiej.
    Zawartość obu misek połączyć ze sobą i ręcznie łyżką wymieszać, niezbyt dokładnie.
    Przekładać ciasto do formy na muffinki wyłożonej papilotkami do 3/4 wysokości.
    W każdą muffinkę wetknąć kostkę czekolady.
    Piec przez 20 minut w temp. 200 st.C.
    Najlepsze są na ciepło, kiedy czekolada jeszcze rozpływa się w ustach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy