125 g miękkiego masła (margaryna)
1/2 szklanki cukru
250 g mąki pszennej
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
Sposób przygotowania przepisu:
Czekoladowe kruche ciasteczka
1.
1. Masło miksujemy z cukrem na puch, następnie dodajemy jajko i krótko miksujemy.
2. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i całość miksujemy widełkami do ciasta. Na koniec dodajemy kakao i zagniatamy ciasto.
3. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Odrywamy małe kawałki ciasta w wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce spłaszczając.
4. Ciasteczka pieczemy w 180°C przez 10-12 minut. Smacznego!
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze