Czekoladowe Krówki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Krówki czekoladowe, wprawdzie to porządna dawka słodkości, ale czasem można sobie pozwolić ;)
Krówki ani nie są do końca ciągnące, ani nie są kruche, są pół na pół. Gdy się je gryzie są kruche w buzi zaś zachowują się jak mordoklejki ;)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na blaszkę/pojemnik 15x15 cm:


    200 ml mleka skondensowanego (użyłam z tubki)
    4 łyżki cukru
    50 g czekolady gorzkiej
    50 g pianek marshmallow
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kruche ciasto Desery Pianka

Czekoladowe krówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mleko wraz z cukrem i szczypta soli, umieszczamy w rondelku z grubszym dnem. Zagotowujemy mieszając co chwilkę, zestawiamy z ognia i dodajemy najpierw połamaną czekoladę gorzką, mieszamy, a następnie dodajemy pokrojone na drobno pianki marshmallow. Mieszamy całość do rozpuszczenia się pianek i czekolady, a następnie szybko przekładamy na blaszkę/pojemnik wyłożony papierem do pieczenia, równo rozprowadzamy i odstawiamy do przestygnięcia, a następnie wkładamy do lodówki na 3-5 godzin lub na całą noc.
    2. Na drugi dzień bądź po tych kilku godzinach, stężałą masę kroimy na niewielkie prostokąty, zawijamy w celofan, zawiązujemy jak cukierki i przechowujemy w lodówce. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Mleko Pianki marshmallow

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować