Czekoladowe jajeczka

4.5 (166 ocen)

Bardzo prosty sposób na przygotowanie jajeczek, choć więcej w tym zabawy niż gotowania ale warto. Czasem trzeba się oderwać od rutyny i wykombinować coś szalonego

Składniki:

  • Składniki : 2 czekolady mleczne 100g, 10 małych balonów, szklanka cukru pudru, 2-3 łyżki soku z cytryny, 1-2 łyżki gorącej wody, żółte draże.
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowe jajeczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Przygotowanie : Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Napompuj balony bardzo lekko, zwiąż. Zamocz balon do połowy w czekoladzie, połóż na pergaminie i pozostaw do zastygnięcia. Delikatnie usuń balon z czekolady ( robiłam to tak ze pierwsze przecięłam balon , potem delikatnie za pomocą pincety wyciągam go) . Połącz cukier puder z gorącą wodą i sokiem z cytryny. Dokładnie wymieszaj tak aby powstał gładki lukier. Wypełni środek czekolady lukrem połóż na środek żółtego draża. Pozostaw do stwardnienia lukru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować