Gruszki w trzech czekoladach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gruszki obieramy ze skórki.
2.Gotujemy wodę z cukrem i wkładamy do niej gruszki. Muszą być całkowicie przykryte w syropie. Dokładamy laskę cynamonu. Gotujemy na małym ogniu około 15-20 minut.
3.Po ugotowaniu delikatnie wyjmujemy, żeby się nie rozpadły i odstawiamy do wystygnięcia.
4.1/2 czekolady gorzkiej rozpuszczamy na parze i na papierze do pieczenia rysujemy zygzaki do dekoracji. Wkładamy do zamrażalnika.
Czekoladę mleczną rozpuszczamy w naczyniu nad parą z 3 łyżkami mleka i gorącą polewamy od góry gruszki. Odstawiamy do lodówki i w tym czasie rozpuszczamy białą czekoladę. Polewamy gruszki białą czekoladą i dekorujemy zygzakiem z ciemnej czekolady.
Komentarze