Czekoladowe fondue

0 (0 ocen)

  • 20 min

Do czekoladowego fondue użyłam domowych pianek marschmillow o smaku kawowym-zamieszczonym wcześniej.Można dodawać pokrojone owoce,chrupki itp

  • 20 min

Składniki:

  • 2 tabliczki czekolady (dowolnej)
    1/2-1 łyżka masla (jeśli używasz czekolady o większym stęzeniu tłuszczu nie dodawaj masła,ja użyłam gorzkiej czekolady)
    1 op. śmietanki krem.ówki 30-36 procent

Czekoladowe fondue - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czekoladowe fondue 1. 1/Do garnka daję pokruszoną czekoladę z masłem-wszystko podgrzewam aż czekolada zacznie się rozpuszczać
    2/Dodaję śmietanę kremowkę ,wszystko mieszam aż powstanie gęsty sos.
    3/Palnik wylączam i kroję owoce na ćwiartki ,rozkładam pianki,chrupki itd.
    4/Każdy dostaje widelec aby nakłuwać owoce lub pianki i moczyć je w gęstym sosie
    5/Kiedy masa ostygnie włączam palnik fondue aby podgrzać czekoladowy sos.

Porady

Jeśli nie masz w domu fondue. Wszystko możesz przygotować w garnku na gazie i gorące podać na stół z dodatkami...

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy