Czekoladowe florentynki bez pieczenia.

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Przepyszne i bardzo proste ciasteczka, które można wykonać z ulubionych batoników i płatków kukurydzianych. Przysmak dla każdego miłośnika słodyczy.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4 czekoladowe batony (bez orzechów albo wafelka)
    55 g niesolonego masła
    2 i 1/2 szklanki płatków kukurydzianych

    ew. foremki na babeczki

Czekoladowe florentynki bez pieczenia. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowywanie florentynek bez pieczenia. 1. Połam batony i wrzuć do garnka. Dodaj masło i rozpuść na małym ogniu, ciągle mieszając. Kiedy wszystko się stopi, zanurz płatki w czekoladowej miksturze i mieszaj gumową łopatką, aż wszystkie się nią pokryją.
  • Florentynki bez pieczenia 2. Wpełnij foremki lub formuj łopatką małe porcje czekolady połączonej z płatkami i układaj je w naczyniu wyłożonym papierem do pieczenia. Włóż do lodówki i pozostaw na godzinę (do zastygnięcia).

Porady

Batoniki i masło polecam rozpuścić w kąpieli wodnej, wtedy na pewno nic się nie przypali.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy