Czekoladowe fale dunaju z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Każdą czekoladę rozpuścić na parze-OSOBNO z ćwiartką masła. Ostudzić do letniego. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Dosiać mąkę z proszkiem, wymieszać.Połowę przełożyć do innej miski. Każdą zmiksować z jedną rozpuszczoną czekoladą. Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem waniliowym, podzielić na pół. Dodać do dwóch ciast i wymieszać delikatnie łopatką.Najpierw wyłożyć białe ciasto na blachę(30x40)z papierem do pieczenia. Potem to ciemne ciasto rozrzedzić z mlekiem i rozsmarować na białym cieście.
2.Na górę poukładać maliny, lekko wpychając.
3.Piec w 175* ok.40-50 min.
4.Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do tężenia. Wylać na zimny placek i schłodzić.
Komentarze