Czekoladowe ciasto z fasoli

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Uwielbiam słodkości, a to ciasto jest naprawdę pyszne. Jest bardzo niskie, wyrasta na około 1 cm, dzięki czemu może służyć za spód do tortu.

  • 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli
    1 banan
    2 jajka
    2 łyżki kakao
    2 łyżki miodu lub cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Migdały
    Olej kokosowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto czekoladowe Jajko

Czekoladowe ciasto z fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dokładnie opłukać fasolę w ciepłej wodzie! Inaczej będzie mocno czuć fasolę.
  • 2. Zblendować fasolę, banana, 2 jajka, 2 łyżki kakao, 2 łyżki miodu, 2 łyżki oleju kokosowego i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia.
  • 3. Masę przelać do małej formy do pieczenia.
  • 4. Piec 45 minut w temp. 180 °C.
  • 5. Po ostudzeniu przygotować polewę. Roztopić po 2 łyżki oleju kokosowego, miodu lub cukru i kakao.
  • 6. Ozdobić migdałami lub w dowolny sposób.
    Smacznego!

Porady

Uwaga! To ciasto nie wyrasta, jest naprawdę niskie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować