CZEKOLADOWE CIASTO BROWNIE

5 (176 ocen)

  • 30 min

Ciasto idealne dla wielbicieli czekolady

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kostka KASI
    3 tabliczki gorzkiej czekolady (300 g)
    4 łyżeczki kakao
    2 szklanki cukru pudru (400 g)
    6 jajek
    1 i 1/5 szklanki mąki (200 g)
    2 szczypty soli
    bułka tarta do formy
    2/3 tabliczki gorzkiej czekolady
    1/4 szklanki śmietanki 30%
    1 tabliczka białej czekolady
    2 kieliszki rumu
Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Czekoladowe ciasto brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. KASIĘ włóż do rondelka i rozpuść razem z połamaną czekoladą w kąpieli wodnej.
  • 2. Do miski wlej przestudzoną masę, dodaj kakao, rum i cukier puder. Wszystko razem wymieszaj mikserem.
  • 3. Do masy dodawaj partiami, ciągle mieszając jajka i mąkę.
  • 4. Ciasto przełóż do wysmarowanej KASIĘ i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 24cm.
  • 5. Do masy powkładać kostki białej czekolady.
  • 6. 6. Piecz około 35 minut w 180st.C.
  • CZEKOLADOWE CIASTO BROWNIE 7. Czekoladę połam na kawałki i razem ze śmietanką rozpuść w kąpieli wodnej.

    Mieszaj na wolnym ogniu aż polewa będzie gładka. Lekko przestudzone ciasto polej polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować