Czekoladowe ciasteczka przełożone mlecznym kremem

0 (0 ocen)

Przygotuje je każdy laik kuchenny. Do schrupania przy kawie, herbacie, tv i książce.

Składniki:

  • Na ok 35 sztuk

    ok 300g mąki
    50g cukru pudru
    1 żółtko
    260g masła
    30g kakao ciemnego

    Krem:
    100g margaryny
    20ml wody
    50g cukru pudru
    60g mleka w proszku


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Kruche ciasto Desery Ciastka

Czekoladowe ciasteczka przełożone mlecznym kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy wraz z cukrem pudrem i kakao. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki masło oraz żółtko. Zagniatamy ciasto, owijamy folią spożywczą i schładzamy ok pół godziny w zamrażarce. Po tym czasie wałkujemy na grubość ok 3-4mm podsypując małą ilością mąki i wycinamy ciasteczka o dowolnym kształcie. Pieczemy w rozgrzanym do 180st C piekarniku ok 10 minut.
  • 2. Krem:
    Do roztopionej na małym ogniu margaryny dodajemy wodę, a następnie przesiany cukier puder z mlekiem w proszku. Cały czas mieszamy, najlepiej "miotełką", by wszystkie składniki się połączyły. Jeszcze ciepłym kremem przekładamy ciasteczka, sklejając dwa ze sobą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować