czekoladowe ciasteczka

0 (0 ocen)

  • 60 min

dla wielbicieli czekolady

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto kruche:
    mąka 150 gr
    masło 100 gr
    żółtko 1 sztuka
    szczypta soli
    lodowata woda 2 łyżki
    masa:
    margaryna 150 gr
    czekolada 100 gr
    cukier 1/2 szklanki
    mleko w proszku 1,5 szklanki
    galaretka truskawkowa 1 sztuka
    kakao 2 łyżki
    woda 1/2 szklanki
    do dekoracji listki mięty i truskawki


Czekoladowe ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. z podanych składników zagnieść ciasto zawinąć w folię i na 1 godz. odłożyć do lodówki.
    foremki wylepić ciastem i piec na złoty kolor.
    przygotowanie masy:
    galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody
    w rondelku rozpuścić margarynę z wodą ,cukrem i czekoladą dodać kakao , zagotować zdjąć ognia dodać mleko w proszku i energicznie wymieszać ,schłodzić .
    do misy robota przelać masę i małymi porcjami dodawać schłodzoną do temp pokojowej galaretkę ,( masa jest gęsta)więc babeczki można napełniać masą , udekorować połówką truskawki oraz listkiem mięty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy