Czekoladowe brownie z czerwonej fasoli

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Prosty i szybki pomysł na zdrowe ciasto.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże jajka
    2 łyżki ksylitolu
    1,5 łyżki oleju kokosowego
    2 łyżki kakao
    1 banan
    łyżeczka proszku do pieczenia
    puszka czerwonej fasoli
    Dodatkowo:
    100 g gorzkiej czekolady

Czekoladowe brownie z czerwonej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę płuczemy na sicie,następnie wszystkie składniki blendujemy na jednolitą masę ok 5 minut.Przelewamy masę do keksówki,wyłożonej papierem do pieczenia.
    Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 45-50 minut.
    Po przestygnięciu ciasta dekorujemy je pokruszoną gorzką czekoladą.

Komentarze

Podobne przepisy