Czekoladowe browne

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepyszne browne.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 gorzkia czekolada
    2 mleczne czekolady
    1/2 masła
    1 szklanka cukru
    1/2 szklanki mąki
    3 jajka

Czekoladowe browne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Nagrzej piekarnik na 180 stopni.
    2. Wsyp i wymieszaj w misce jajka z cukrem.
    3. Daj do garnka czekoladę gorzką i mleczną razem z masłem, niech się roztopi.
    4. Gdy mieszanka masła i czekolady się roztopi wlej jądo masy z jajkiem i cukrem, gdy obie masy zostaną połączone dosyp mąki.
    5. Przygotuj blaszkę na której umieść papier do pieczenia, wlej do balszki masę. Ciasto piecz przez 25, 30 lub 35 minut w zależności czy chcesz żeby było bardziej suche
    6. Liczba porcji może się zmienić w zależności od krojenia tych porcji. ŻYCZĘ SMACZNEGO!!

Porady

Można dodać do browne śmietanę lub/i owoce wtedy, będzie jaszcze lepsze.

Komentarze

Podobne przepisy