Czekoladowe browne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Nagrzej piekarnik na 180 stopni.
2. Wsyp i wymieszaj w misce jajka z cukrem.
3. Daj do garnka czekoladę gorzką i mleczną razem z masłem, niech się roztopi.
4. Gdy mieszanka masła i czekolady się roztopi wlej jądo masy z jajkiem i cukrem, gdy obie masy zostaną połączone dosyp mąki.
5. Przygotuj blaszkę na której umieść papier do pieczenia, wlej do balszki masę. Ciasto piecz przez 25, 30 lub 35 minut w zależności czy chcesz żeby było bardziej suche
6. Liczba porcji może się zmienić w zależności od krojenia tych porcji. ŻYCZĘ SMACZNEGO!!
Porady
Można dodać do browne śmietanę lub/i owoce wtedy, będzie jaszcze lepsze.
Komentarze