Na około 22 babeczki:
- 1 i 3/4 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 szklanki czekoladowych kropelek
- 1 szklanka mleka
- 1/3 szklanki oleju
- 1 jajko
- cukier puder do dekoracji lub lukier
Sposób przygotowania przepisu:
Czekoladowe babeczki
1.
Sypkie składniki przesiać do miski i wymieszać.
2.
Oddzielnie połączyć roztrzepane jajko z olejem i mlekiem. Następnie wlać miksturę do sypkich składników i zmiksować, lub dobrze wymieszać widelcem.
3.
Ciasto nakładać do papierowych foremek, wypełniając je do 2/3 wysokości. Piec przez 20 minut w 200 stopniach. Gotowe babeczki posypać cukrem pudrem. Smacznego :-)
Porady
Babeczki można również zrobić bez czekoladowych kropelek.
Komentarze