Czekoladowa szarlotka z budyniem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Mocno czekoladowy smak połączony z jabłkami i budyniem.

  • 2 godz.

Składniki:

  • ciasto :

    4 szklanki mąki pszennej
    0,5 szklanki kakao do ciast
    1 szklanka cukru kryształ
    4 żółtka
    375 g miękkiej margaryny
    15 g proszku do pieczenia

    Składniki na masę budyniową :

    2 budynie waniliowe z cukrem
    3 szklanki mleka

    Dodatkowo;
    1,5 kg jabłek
    2 łyżki bułki tartej
    3 łyżki cukru kryształ.

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowa szarlotka z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czekoladowa szarlotka z budyniem 1. Wszystkie składniki wyrabiamy na jednolite ciasto.
    Dzielimy na 2 części.
    Jedna część powinna być trochę większa od drugiej.
    Większą chowamy do lodówki a mniejszą do zamrażalki.
  •  Czekoladowa szarlotka z budyniem 2. Większy kawałek ciasta wykładamy do blaszki 32 x 24 cm. Nakłuwamy widelcem.
    Posypujemy bułką tartą.
  •  Czekoladowa szarlotka z budyniem 3. Jabłka obieramy, tniemy w cienkie talarki i wysypujemy na ciasto. Posypujemy cukrem.
    Z mleka i proszku budyniowego gotujemy gęsty budyń.Wylewamy jeszcze ciepły na jabłka.
  •  Czekoladowa szarlotka z budyniem 4. Mniejszy kawałek ciasta ścieramy na warstwę budyniu.
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i pieczemy 50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować