PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Czekoladowa szarlotka z budyniemhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/92/1b888007312bfb0d87cac0e30ec298c1c17d1d76.jpeg19201080http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/czekoladowa-szarlotka-z-budyniem-12
1.
Wszystkie składniki wyrabiamy na jednolite ciasto.
Dzielimy na 2 części.
Jedna część powinna być trochę większa od drugiej.
Większą chowamy do lodówki a mniejszą do zamrażalki.
2.
Większy kawałek ciasta wykładamy do blaszki 32 x 24 cm. Nakłuwamy widelcem.
Posypujemy bułką tartą.
3.
Jabłka obieramy, tniemy w cienkie talarki i wysypujemy na ciasto. Posypujemy cukrem.
Z mleka i proszku budyniowego gotujemy gęsty budyń.Wylewamy jeszcze ciepły na jabłka.
4.
Mniejszy kawałek ciasta ścieramy na warstwę budyniu.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i pieczemy 50 minut.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze